» Sıkça Sorulan Sorular

1- Yurdunuzda oda arkadaşlarını belirlerken dikkat ettiğiniz hususlar ?
 
Cevap :
Oda arkadaşlarını belirlerken ilk dikkat ettiğimiz durum öğrencinin öğretim şeklidir. (gündüz - ikinci öğr.) daha sonra; bölümlerine göre yerleştirmekle birlikte öğrencilerin isteklerine göre de şekillendirebiliyoruz. Aynı bölümler olmasa bile aynı fakültenin öğrencilerini en azından birbirlerine arkadaşlık kurabilsinler amacıyla aynı odalara vermeye çalışıyoruz. Oluşan ve oluşacak her hangi bir sıkıntıya müdahale edip öğrencilerin odalarında da değişiklik yapabiliyoruz

2- Yurdunuzda güvenlik nasıl sağlanmaktadır?


Cevap: Yurdumuz konum itibariyle son derece güvenli bir yerde bulunmaktadır. Yurdun çevresinde hareketli güvenlik kameraları yerleştirilmiş olup, yurdun iç ve dışarısında gece görüşlü toplam 15 güvenlik kamerası mevcuttur. Ayrıca güvenlik memuru Yurdun içinde sabaha kadar nöbet tutmaktadır. Devletin güvenlik birimleriyle de sıkı bir irtibat içinde bulunmaktayız.

3- Giriş çıkış kontrolü nasıl yapılmaktadır? Akşamları imza atma mecburiyeti var mı?


Cevap: Giriş çıkış kontrolü parmak izi sistemi ve gelişmiş teknolojilerden yüz tanıma sistemi aracılığı ile, bilgisayar ortamında yapılmaktadır buyüzden imza atma mecburiyeti yoktur. Böylece öğrencilerimiz ve personelimiz dışında içeri kimse girememektedir.
 

4-  Gürültü ederek arkadaşlarını rahatsız eden öğrenciler için ne tür müeyyideler uygulanmaktadır?
 

Cevap: Arkadaşlarını rahatsız eden öğrenciler önce sözlü, daha sonra yazılı olarak uyarılırlar. Eğer bu tür davranışlarına son vermezlerse Özel Öğrenci Yurtları Yönetmeliği’ne göre haklarında disiplin soruşturması açılır ve davranışının karşılığı olan disiplin cezası verilir. Eğer öğrenci çevresini rahatsız etmeye devam ediyorsa sözleşmesi feshedilir.
 

5- Yurda gelirken ne getirmeliyim?

Cevap: Odalarımızda, yatak,baza,çalışma masası ve sandalyesi, yastık ve yorgan mevcuttur. Gelirken kişisel nevresim takımı , özel eşyalarınız ve saç kurutma makinenizi getirmeniz yeterlidir

 

6-Sıcak su ve banyoları kullanma süremiz nasıl?

Cevap:  Yurdumuzda 24 saat kesintisiz Sıcak su hizmeti verilmektedir. Öğrenciler istedikleri an banyoları kullanabilirler.

 

7- Fiyatlarınıza neler dahildir?

Cevap: Yurt ücretine; Konaklama, ısınma,  24 saat kesintisiz sıcak su, kablolu, ve yüksek hızda Kablosuz internet, su,  elektrik , çamaşır yıkama,  spor aletlerinin kullanılması, satranç, tavla vb. oyunların kullanımı fiyatlara dahildir. Aynı zamanda yıl içinde ücretsiz etkinlikler de düzenlenmektedir

 

8- Yurdun herhangi bir  dernek veya cemaatle ilişkisi varmıdır?

Cevap: Yurdumuzun herhangi bir kurum, kuruluş, dernek, cemiyet ve cemaatle ilişiği yoktur.